In de maanden april, mei en juni is in de Bibliotheek Eelde een tentoonstelling van oude muziekinstrumenten te bezichtigen.

Deze instrumenten zijn door het Museum Vosbergen. in bruikleen gegeven.

Datum: 03 apr
Begintijd: 11.00
Eindtijd: 17.00
Locatie: Bibliotheek Eelde
Kosten: Gratis

Geef je brein nieuwe prikkels en geniet van je eigen creatieve ontplooiing. In de drie tekenmiddagen (allemaal los te volgen) leer je om te gaan met vormen, spelen met vorm en verandering. Ook leer je gebruik te maken van restvormen. Je ontwerpt eigen sjablonen en maakt een compositie dat gaat werken als een soort puzzel. Je gaat van abstract naar beeldend en van beeldend naar abstract.

Het vraagt soms net even wat meer van jezelf dan je gewend. Net even meer geduld. Wat het je oplevert is een goed gevoel. Want je maakt tijdens elke les weer een ander werkstuk waar je vast heel trots op bent!

Zelf meenemen: Zwarte permanent stift /fineliner met ronde schrijf punt. O.a. te koop bij de Action.

Opgave voor deze workshops kan in het Arthouse in de Bibliotheek van Zuidlaren of via arthouse@biblionetdrenthe.nl.

• data: maandag 9 & 23 april, 7 mei (allemaal los te volgen), 13.30 – 16.30 uur
• docent GinY Alberts

Datum: 23 apr
Begintijd: 13:30
Kosten: € 30 per les

We beginnen met uitleg over het snijden en bewerken van glas. Vervolgens ga je zelf aan de gang met een ontwerp. Uiteraard zijn er meerdere voorbeelden aanwezig waardoor je je kunt laten inspireren. Je kunt een schaal/object van 20×40 cm of 30×30 cm maken.

Alle glasobjecten moeten nog ongeveer 20 uur in de glasoven. Schalen zelfs 2x 20 uur. De gemaakte objecten kunt u dus niet aan het eind van de workshop mee naar huis nemen, maar daarover maken we een afspraak.

Opgave voor deze workshop kan in het Arthouse in de Bibliotheek van Zuidlaren of via arthouse@biblionetdrenthe.nl.

Docent: Marjan van Schaik van glasatelier Breekbaar
Deelname min. 4 max. 10 personen