Lidewijde Paris houdt speciaal voor de Boekenweek de lezing  'Hoe lees ik moeders en vrouwen in de literatuur'?

In deze lezing gaat Lidewijde op onderzoek uit naar alles wat met het thema vande Boekenweek te maken heeft: vrouwen als schrijvers, als lezers en als personages, moeders en dochters ( en een beetje vaders en zonen) Zij geeft antwoorden op: schrijven vrouwen anders dan mannen en lezen mannen ook anders?

Datum: 31 mrt
Begintijd: 19.30 uur
Eindtijd: 21.30 uur
Kosten: €7,50 en voor leden €5,00
Leg een parcours af in de bieb en test je kennis, behendigheid en creativiteit tijdens deze sportieve middag in de bibliotheek. Door de bieb staan her en der opdrachten en activiteiten rondom het thema voetbal. De activiteiten zijn heel divers. Zo hebben we bijvoorbeeld en knutselhoek waar je je eigen voetbalshirt kan ontwerpen, staan er voetbal hindernissen en bouw je je eigen stadion van Kapla. Kom jij ook op deze voetbalmiddag?  Bij goed weer zijn er ook buiten activiteiten te doen.
Datum: 29 mrt
Begintijd: 14.30 uur
Eindtijd: 17.00 uur
Locatie: Bibliotheek Zuidlaren Bibliotheek Eelde Bibliotheek Vries
Kosten: gratis

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die nieuwsgierig is en graag nieuwe manieren wil ontdekken om creatieve talenten te stimuleren en ontwikkelen. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten. In elke bijeenkomst bekijken we beeldende kunst en lezen we samen poëzie. Daarnaast zijn er korte schrijfopdrachten en behandel ik tips en trucs, do en don’ts, om gemakkelijker en krachtiger beeldend te schrijven.

Datum: 21 mrt
Begintijd: 19:30 uur
Eindtijd: 21:30 uur

Op een eenvoudige manier programmeren

DigiLab on Tour is een programmeerworkshop voor kinderen uit groep 6 t/m 8. De bibliotheek Tynaarlo levert hiermee een aanvulling op het aanbod van basisscholen met betrekking tot digitale vaardigheden.

Datum: 13 mrt
Locatie: Bibliotheek Vries

Lezing door Mirjam van Hengel onder de titel Een knipperend ogenblik, portret van Remco Campert.

Twee jaar lang was Mirjam van Hengel elke vrijdagmiddag te gast in huize Campert, waar ze vrijelijk hem en zijn vrouw vragen mocht stellen en al zijn papieren mocht inzien. Dat leidde tot een biografie die anders is dan gebruikelijk in Nederland; persoonlijker, selectiever en literairder. Het in het najaar van 2018 verschenen werk kreeg goede recensies en wordt geroemd als "een rijk geschakeerd portret van een schrijver die altijd zwijgzaam was over zichzelf".

Kaartverkoop Bibliotheek Eelde via info@bibliotheekeelde.nl of 088 012 8215.

Datum: 07 mrt
Begintijd: 20:00 uur
Kosten: € 7,50 (incl. koffie/thee) / € 6 blbliotheekleden

Op een eenvoudige manier programmeren

Datum: 06 mrt
Locatie: Bibliotheek Zuidlaren

Wat moet je weten om van kunst te kunnen genieten? Is moderne kunst vooral iets voor ingewijden of is goede kunst een kwestie van smaak? In deze cursus gaan we naar (moderne) kunst kijken. Je leert hoe je dat kunt doen en daar meer plezier aan kunt beleven. Na afloop van de cursus zul je merken dat je meer zult beleven aan museumbezoek en kijken naar kunst.

Datum: 01 mrt
Begintijd: 14:30 uur