Je bankzaken regelen, de krant lezen, een e-mail sturen, werk zoeken? Je kunt steeds meer via de computer en het internet doen. En voor overheidszaken kun je straks zelfs alleen nog terecht bij een digitaal loket. Het is dan belangrijk dat je weet hoe je met de computer en het internet moet omgaan.

Heb je nog weinig ervaring met de computer of het internet en wil je digitaal vaardiger worden? Volg dan de cursus Klik&Tik in de bibliotheek van Vries. Wij starten donderdag 4 oktober om 14.30 uur met een nieuwe groep.

Heb je nteresse? Geef je dan op via telefoonnummer 088 012 8275 (bereikbaar tijdens de openingstijden van de bibliotheek) of mail naar info@bibliotheekvries.nl. Even bij ons naar binnen lopen mag natuurlijk ook!

Datum: 04 okt
Begintijd: 14.30 uur
Locatie: Bibliotheek Vries
Kosten: Gratis toegankelijk

Op woensdag 3 oktober bestaat Bibliotheek Zuidlaren 50 jaar! Wij vieren dit van 11.00 tot 17.00 uur op een feestelijke en informele manier. Voor iedereen is er koffie/thee, limonade en wat lekkers.

Festiviteiten gedurende de hele dag

Voor de volwassenen:

• een mooie boekenlegger
  • 5 gratis afgeschreven boeken
  • een quiz met leuke prijzen
  • een gratis proefabonnement
  • om 14.30 uur draagt de stadsdichter Lilian Zielstra een gedicht voor dat zij speciaal voor de Bibliotheek Zuidlaren heeft geschreven.

Voor de kinderen:

• grabbelton
  • een quiz

Iedereen is van harte welkom!

Datum: 03 okt
Begintijd: 11.00 uur
Eindtijd: 17.00 uur
Locatie: Bibliotheek Zuidlaren
Kosten: Gratis toegankelijk

Ida van Mastrigt is de hoofdpersoon in het boek Argentijnse avonden van Carolijn Visser. Op donderdag 4 oktober vertelt zij haar bijzondere levensverhaal in Bibliotheek Eelde.

Haar vader, Rinus van Mastrigt, is voor de oorlog van Rotterdam naar Indië gefietst. Hij heeft het jappenkamp overleefd en vertrekt uit Indië naar Nederland, maar kan zijn draai hier niet vinden. Dan besluit hij naar Argentinië te gaan.
Ida en haar jongere zusje worden na de oorlog zonder ouders of begeleiding op de boot gezet naar Nederland, waar zij een tijdje bij grootouders wonen.
Daarna aan zij met het vliegtuig naar Argentinië gezet, waar haar vader dan al woont.
Ida woont nog steeds in Argentinië en is honorair consul voor Nederland, waar zij Argentijnen bij staat met een Nederlandse achtergrond.

Reserveren kan via de mail info@bibliotheekeelde.nl of telefonisch: 088 012 8215.

De kaarten kunnen op de avond zelf opgehaald en betaald worden.

Datum: 04 okt
Begintijd: 19.30 uur
Locatie: Bibliotheek Eelde
Kosten: € 7,50 / € 5 (bibliotheekleden)

Keith Haring (1958 - 1990) is een Amerikaanse kunstenaar, bekend van zijn typische mensfiguren die vaart en energie verbeelden.

Wat je in de tekenworkshop kunt verwachten:

• Mensfiguren tekenen in de sfeer van Keith Haring
  • Met aandacht voor de houding en uitstraling
  • Toevoeging van energielijnen
  • We voegen specifieke elementen van deze kunstenaar toe
  • Je maakt in twee uur een verrassend werkstuk

Iedereen kan het, jij ook!

Docent: Giny Alberts

Opgave voor deze workshops kan in het Arthouse in de bibliotheek van Zuidlaren of via arthouse@biblionetdrenthe.nl.

Datum: 26 sept
Kosten: € 25

Je eigen unieke leren tas maken is nu mogelijk in deze workshop! Je kunt kiezen uit verschillende modellen en maten tassen. Ook is het mogelijk om aanpassingen te doen naar jouw eigen idee.

Tijdens de workshop is er ruim voldoende leer aanwezig om je eigen tas samen te stellen. Je kiest de leersoorten die je wilt gebruiken en de fournituren voor je tas. Je krijgt hulp en advies bij het op maat maken van de verschillende onderdelen van je tas. Dit doen we met behulp van mallen.

Aan het einde van de workshop gaat alles mee naar het Atelier waar jouw unieke tas in elkaar wordt gezet. De datum van levering wordt afgesproken.

Opgave voor deze workshops kan in het Arthouse in Bibliotheek Zuidlaren of via arthouse@biblionetdrenthe.nl.

Docent: Annie Sturing

Minimaal 4 en maximaal 6 personen

Datum: 28 sept
Begintijd: 12:30
Eindtijd: 16:30
Kosten: Vanaf € 139

Zentangle is een Amerikaanse methode om via het tekenen van herhalende patronen concentratie, ontspanning en creativiteit te stimuleren.

• Kennismakingsles op maandagmiddag 15 oktober of woensdagmiddag 17 oktober.
• Vervolglessen op maandagmiddag 22 oktober, 29 oktober en 5 november van 13.30- 16.00 uur.

Docent: Giny Alberts

Opgave voor deze workshop kan in het Arthouse in de Bibliotheek van Zuidlaren of via arthouse@biblionetdrenthe.nl.

Datum: 15 okt
Kosten: € 25,- inclusief tekensetje

• Kennismakingsles op maandagmiddag 15 oktober of woensdagmiddag 17 oktober.

Datum: 17 okt
Kosten: € 25,- inclusief tekensetje