Basiscursus voor computer in de bibliotheek van Vries

Uw bankzaken regelen, de krant lezen, een e-mail sturen, werk zoeken? U kunt steeds meer via de computer en het internet doen. En voor overheidszaken kunt u straks zelfs alleen nog terecht bij een digitaal loket.

Het is dan belangrijk dat u weet hoe u met de computer en het internet moet omgaan.
Heeft u nog weinig ervaring met de computer of het internet en wilt u digitaal vaardiger worden? Volg dan de Klik&Tik cursus.

In de bibliotheek van Vries starten wij woensdag 27 maart om 14.30 uur met een nieuwe groep.

Heeft u interesse? Dan kunt u zich opgeven op telefoonnummer 088-012 8275 (bereikbaar tijdens de openingstijden van de bibliotheek), of mailen naar info@bibliotheekvries.nl. Of u loopt even bij ons naar binnen.

Datum: 27 mrt
Begintijd: 14.30
Eindtijd: 16.30
Locatie: Bibliotheek Vries
Kosten: gratis

De bibliotheken in Tynaarlo organiseren vrijdag 29 maart een voetbal activiteiten middag. Kinderen kunnen tussen 14.30 uur en 17.00 uur in de bibliotheek een sportieve middag beleven. Her en der staan opdrachten en activiteiten rondom het thema voetbal. Leg een parcours af, test je kennis, behendigheid en creativiteit tijdens deze sportieve middag in de bibliotheek. De activiteiten worden georganiseerd in het kader van het leesproject Scoor een boek!

Het leesproject Scoor een boek! bundelt de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen. Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een boek! wil Biblionet Drenthe dat bereiken. 

Zowel de bibliotheek van Zuidlaren, Vries en Eelde doen mee aan de activiteitenmiddag. Het aanbod aan activiteiten kan per bibliotheek verschillen. Bij mooi weer worden er ook buiten activiteiten georganiseerd. Ook als je niet lid bent van de bibliotheek mag je mee doen. Deelname is gratis en het is een vrije inloop middag.

 

Elke bibliotheek van Tynaarlo doet mee aan de voetbal activiteiten middag. Het aanbod aan activiteiten kan per bibliotheek verschillen.

 

Datum: 29 mrt
Begintijd: 14.30 uur
Eindtijd: 17.00 uur
Locatie: Bibliotheek Zuidlaren, Vries en Eelde
Kosten: gratis

Door familieomstandigheden gaat de Boekenweeklezing van Lidewijde Paris op 31 maart in Bibliotheek Eelde niet door.

De lezing zal op een later tijdstip alsnog plaatsvinden. Degenen die zich al hadden opgegeven, ontvangen persoonlijk bericht.

Datum: 31 mrt
Begintijd: Afgelast i.v.m. familieomstandigheden