Grip op geldzaken – in gesprek met een financieel zorgverlener

Wilt u meer overzicht in uw inkomsten en uitgaven? Heeft u moeite uw pgb-administratie op orde te houden? Of vindt u het lastig om al uw rekeningen op tijd te betalen? Vanaf januari 2020 bent u iedere laatste dinsdag van de maand tussen 14.00-16.00 uur van harte welkom tijdens het inloopspreekuur Grip op geldzaken – in gesprek met een financieel zorgverlener bij de Bibliotheek Zuidlaren aan de Middenstraat 1 in Zuidlaren. Tijdens het inloopspreekuur kunt u gratis en vrijblijvend in gesprek gaan met een financieel zorgverlener. Samen gaan we op zoek naar een passende oplossing.

Hoe werkt het?
Tijdens het gesprek met een van onze financieel zorgverleners, bespreken we uw vraag. Dit kan een eenvoudige vraag zijn, maar wellicht heeft u een complexer vraagstuk. Samen gaan we op zoek naar het antwoord. Misschien bent u daarmee al geholpen. Het kan ook zijn dat u meer hulp kunt gebruiken. Dan kijken we samen naar de beste oplossing. Ons doel is dat u (weer) grip op uw geldzaken krijgt.

Moet ik iets meenemen?
In principe hoeft u niets mee te brengen. Maar heeft u een vraag omtrent een specifiek document, neemt u het document dan mee. Dan is de kans groter dat wij u gelijk verder kunnen helpen.

Wanneer kan ik langskomen?
Vanaf januari 2020 bent u iedere laatste dinsdag van de maand van harte welkom van 14.00-16.00 uur. Een afspraak is niet nodig, u kunt gewoon binnen wandelen. We kijken er naar uit u te mogen ontvangen bij ons in de Bibliotheek Zuidlaren, Middenstraat 1 in Zuidlaren.

Het inloopspreekuur word u aangeboden door Kompas Zuidlaren | Financiële zorgverlening.

Datum: 28 jan
Begintijd: 14.00 uur
Eindtijd: 16.00 uur
Locatie: Bibliotheek Zuidlaren
Toegang: Gratis

'mooie boeken lezen, nieuwe contacten en inspirerende gesprekken'

 

Heb je interesse in geschiedenis boeken en zou je graag in groepsverband hierover willen praten kom dan
28 januari naar de Bibliotheek Eelde.  Stichting Senia oraniseert een oprichtingsbijeenkomst voor een nieuwe
leesclub geschiedenis.

 

Voor mee informatie kun je contact opnemen met: Stichting Senia, 0570-562656, info@senia.nl
Mocht je wel belangstelling hebben maar verhinderd zijn om naar deze bijeenkomst te komen, mail dan naar info@senia.nl

 

Datum: 28 jan
Begintijd: 19.00 uur
Locatie: Bibliotheek Eelde
Toegang: Gratis

Biebfabriek - Maak een rijdend voertuig

De BiebFabriek is dé plek voor jou om aan de slag gaan met digitale vaardigheden en techniek. Hier leer je in verschillende activiteiten onder andere over programmeren, hoe je een zaklamp maakt en hoe jouw eigen kunstrobot een echte Picasso kan maken. De BiebFabriek is er voor iedereen vanaf 8 jaar.

Deze keer gaan we gaan een rijdend propellor voertuig maken. Deze activiteit is voor kinderen vanaf 8 jaar. Deelname is gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht. Meld je aan bij de balie van de bibliotheek, telefonisch, of door een mail te sturen naar info@bibliotheekzuidlaren.nl

Datum: 29 jan
Begintijd: 14.30 uur
Eindtijd: 16.00 uur
Locatie: Bibliotheek Zuidlaren
Toegang: Gratis

Zullen we spelen?
Vrolijke voorstelling voor peuters, geïnspireerd op het boek Moppereend. Het boek is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2020.
De voorstelling wordt gespeeld door poppentheater Cassiopeia in alle bibliotheken in de gemeente Tynaarlo.

Het is een voorstelling voor peuters vanaf 3 jaar en duurt ongeveer 25 minuten.

Bibliotheek Eelde: 09.30 uur
Bibliotheek Vries: 11.00 uur
Bibliotheek Zuidlaren: 14.30 uur

Wil je de voorstelling bezoeken dan kun je opgeven bij de gewenste bibliotheek.
 - Bibliotheek Eelde - info@bibliotheekeelde.nl, 088 012 8215
- Bibliotheek Vries - info@bibliotheekvries.nl, 088 012 8275
- Bibliotheek Zuidlaren - info@bibliotheekeelde.nl, 088 012 8285

 

Moppereend - de voorstelling

De vijver van Miep de eend is opgedroogd. Nu kan ze niet meer spelen. Ze gaat op zoek naar iemand om mee te spelen. Ze komt een hond tegen. Die wil wel met haar spelen want, dan kunnen ze samen een groot gat graven voor zijn bot. Miep wil dat niet. Dan worden haar vleugels vies. De hond gaat elders wel alleen een gat graven. Er verschijnt een klein wolkje aan de hemel.

Dan ontmoet ze een varken dat lekker in de modder ligt te rollen. Hij zingt er ook een leuk liedje bij. Maar Miep wil niet in de modder rollen en zingen. Het varken zoekt wel een andere modderpoel en wil niet meer in haar buurt zijn. Het wolkje aan de hemel wordt groter.

Het volgende dier is een haan die wel met haar kraaien wil. Miep kan niet kraaien. Ze is een eend. Ook om het hardst kraaien of kwaken wil ze niet. Teleurgesteld gaat de haan weg. Het wolkje is nu al een flinke wolk geworden. Dan ontmoet Miep een konijn. Die wil wel met haar spelen. Kunnen ze wedstrijd doen wie het hoogst springen kan. Miep probeert maar komt niet zo hoog. Dan ziet het konijn dat ze vliegt en dus vals speelt. Miep vindt het konijn een domoor. Dat vind het konijn niet leuk en wordt boos. Het konijn vindt Miep een domoor. Nu heeft ze geen speelkameraadje meer. De wolk wordt nog groter en verandert zelfs van kleur.

Er komt een schildpad aangelopen. Die wil graag soezen en Miep mag meedoen. Miep vindt soezen saai. De schildpad gaat wel ergens anders alleen verder met soezen. De wolk is nog groter geworden en weer van kleur veranderd.
Tot slot komt ze een geit tegen. Die eet kleding en lapjes. De geit nodigt Miep uit het ook te doen. Miep heeft liever geen buikpijn. De geit eet dan lekker alles zelf op. De wolk is nu nog groter en zwart geworden.

Miep is somber en boos. Ze vindt alle dingen die de andere dieren doen stom, saai of niks aan. Dan begint het ineens te regenen. Miep rent snel naar haar vijver. Wonder boven wonder door de regen komt er weer water in de vijver. Miep kan weer zwemmen en in het water spelen. Er verschijnt ook nog eens een regenboog. Miep de eend die zwemt weer in het water, falderalderiere, falderalderare……

Moppereend - verkozen tot het Prentenboek van het Jaar 2020.

Eend is mopperig. Haar vijver is opgedroogd en er is niemand die met haar wil spelen. Tenminste… dat vindt zij. Want ze wil niet gaten graven met hond. Niet met Varken in de modderpoel. Niet kraaien met Haan. Niet soezen met Schildpad. Niet een lekker hapje eten met Geit. Dus… NIEMAND wil met haar spelen. En dan wordt ze ook nog achtervolgd door een grijs wolkje dat boven haar hoofd steeds donkerder en groter wordt.

Datum: 30 jan
Begintijd: 09.30 uur
Eindtijd: 10.00 uur
Locatie: Bibliotheek Eelde, Vries en Zuidlaren
Toegang: Gratis

'mooie boeken lezen, nieuwe contacten en inspirerende gesprekken'

 

Heb je interesse in Nederlandse literatuur en zou je graag in groepsverband hierover willen praten kom dan
30 januari naar de Bibliotheek Eelde.  Stichting Senia oraniseert een oprichtingsbijeenkomst voor een nieuwe
leesclub.

 

Voor mee informatie kun je contact opnemen met: Stichting Senia, 0570-562656, info@senia.nl
Mocht je wel belangstelling hebben maar verhinderd zijn om naar deze bijeenkomst te komen, mail dan naar info@senia.nl

Datum: 30 jan
Begintijd: 14.00 uur
Locatie: Bibliotheek Eelde
Toegang: Gratis

Hellen Bootsman (Voorlezer en Boekentester): wekelijks in Bibliotheek Eelde!

Kinderboekenschrijver en -illustrator Hellen Bootsman is elke week te vinden in Bibliotheek Eelde. Zij komt haar passie voor verhalen en boeken delen met kinderen van 4 tot 9 jaar. De leukste verhalen leest ze voor en dat niet alleen: ze is ook in te zetten als Boekentester. Heb je een boek gevonden in de bibliotheek dat je wel leuk lijkt, maar weet je niet zeker of je dat boek ook écht wilt lenen? Boekentester Hellen leest een stukje voor en helpt je zo de knoop door te hakken. Voor ouders, verzorgers, opa’s, oma’s en oppas is er koffie en thee. Hellens voorleesuurtje is gratis, aanmelden is niet nodig. Kom er dus vooral gewoon gezellig bijzitten!

Datum: iedere vrijdag (behalve de eerste vrijdag van de maand)
Tijd: van 15:00 tot 16:00
Doelgroep: kinderen van 4 tot 9 jaar

Datum: 31 jan
Begintijd: 15.00 uur
Eindtijd: 16.00 uur
Locatie: Bibliotheek Eelde
Toegang: Gratis

Lukt het niet om de e-books van de bibliotheek op je tablet of e-reader te zetten of een account aan te maken op het e-bookplatform? Of heb je een andere vraag over het lenen van e-books van de bibliotheek? Kom dan naar ons e-book spreekuur. Eén van onze vrijwilligers is e-book advisuer en geeft je graag persoonlijke, één-op-één uitleg en technische ondersteuning. De uitleg is gratis.

Tip: neem je e-reader en eventueel laptop mee.

 

Wanneer?
Maandag van 11.15 uur tot 12.15 uur

 

Online hulp
Kijk ook op de website van de Online Bibliotheek voor vragen over het lenen van e-books.
Klik op deze link: Online Bibiotheek E-books

 

Datum: 03 feb
Begintijd: 11.15 uur
Eindtijd: 12.15 uur
Locatie: Bibliotheek Zuidlaren
Toegang: Gratis

De Buurtbrink is een online platform, een soort dorpsplein op het internet, opgezet door bewoners en professionals in de gemeente Tynaarlo. Wat dit platform precies te bieden heeft en hoe je van de mogelijkheden gebruik kunt maken, is nog niet voor iedereen duidelijk. Daarom organiseert de Buurtbrink in samenwerking met de drie bibliotheken van de gemeente Tynaarlo een aantal inloopspreekuren in de plaatselijke bibliotheek.

Mogelijkheden van buurtbrink.nl
Het doel van de Buurtbrink is het verbinden van bewoners met elkaar en met instellingen in de gemeente Tynaarlo. Op buurtbrink.nl is onder andere een agenda te vinden met daarin de activiteiten die worden aangeboden door verschillende regionale instellingen. Tevens kan iedereen die iets of iemand nodig heeft een berichtje plaatsen op het Prikbord, bijvoorbeeld een vacature voor (vrijwilligers)werk in de regio of een oproep voor een koffiemaatje. Op die manier zorgt de Buurtbrink voor meer verbinding tussen bewoners en organisaties in de regio.

Inloopspreekuur in de plaatselijke bibliotheek
Om de mogelijkheden van de Buurtbrink zo goed mogelijk te benutten, is het van belang dat zowel bewoners als medewerkers van lokale instellingen goed met de website kunnen werken. Om die reden hebben de Buurtbrink en de Bibliotheek gezamenlijk een aantal inloopspreekuren georganiseerd. Tijdens het inloopspreekuur laten de medewerkers van de bibliotheek zien wat de mogelijkheden zijn, beantwoorden zij vragen over de Buurtbrink en helpen zij desgewenst bij het aanmaken van een account.

Locaties en data
De inloopspreekuren zijn bedoeld voor alle bewoners en instellingen binnen de gemeente Tynaarlo. Aanmelden is niet nodig. De Buurtbrink en de Bibliotheek zien u graag verschijnen op een van de volgende data:

- Bibliotheek Zuidlaren - Dinsdag 21 januari en 25 februari - 11.00 - 12.00 uur
- Bibliotheek Eelde - Donderdag 13 februari en 19 maart - 14.00 - 15.00 uur
- Bibliotheek Vries - Maandag 3 februari en 9 maart - 14.00 - 15.00 uur

Datum: 03 feb
Begintijd: 14.00 uur
Eindtijd: 15.00 uur
Locatie: Bibliotheek Vries
Toegang: Gratis

Tijdens de kindermiddag gaan we in Bibliotheek Zuidlaren zelf vogelhuisjes en vogelvoer maken.

De kindermiddag word elke drie weken georganiseerd. Kinderen kunnen meedoen aan de leukste (gratis) activiteiten. De kindermiddag kent een vrije in- en uitloop tussen 14.30 en 16.00 uur. De activiteiten variëren.  

Datum: 06 feb
Begintijd: 14.30 uur
Eindtijd: 16.00 uur
Locatie: Bibliotheek Zuidlaren
Toegang: Gratis

De BiebFabriek is dé plek voor jou om aan de slag gaan met digitale vaardigheden en techniek. Hier leer je in verschillende activiteiten onder andere over programmeren, hoe je een zaklamp maakt en hoe jouw eigen kunstrobot een echte Picasso kan maken. De BiebFabriek is er voor iedereen vanaf 8 jaar.

Datum: 07 feb
Begintijd: 14:30
Eindtijd: 16:00
Locatie: Bibliotheek Eelde
Toegang: Deelname is gratis

Voorleesuurtje in de bibliotheek
Het BoekStartuurtje is een gezellig uurtje, georganiseerd door de bibliotheek, waarin kinderen, hun (groot)ouders of oppas elkaar ontmoeten. Elke tweede donderdag van de maand leest een vrijwillige medewerker voor aan kinderen tot 4 jaar. Schuif gezellig aan voor de mooiste verhalen.
Je hoeft je niet aan te melden.

Boekstart
BoekStart is een landelijk project dat kinderen zo vroeg mogelijk in aanraking brengt met het lezen van boeken. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die al heel jong samen met hun ouders en op het kinderdagverblijf gewend raken aan boekjes, later een geweldige voorsprong hebben in hun taalontwikkeling. Ze spreken beter, kunnen verhalen navertellen en leren gemakkelijker lezen en schrijven.

 

Datum: 13 feb
Begintijd: 10.30 uur
Eindtijd: 11.30 uur
Locatie: Bibliotheek Eelde
Toegang: Gratis

De Buurtbrink is een online platform, een soort dorpsplein op het internet, opgezet door bewoners en professionals in de gemeente Tynaarlo. Wat dit platform precies te bieden heeft en hoe je van de mogelijkheden gebruik kunt maken, is nog niet voor iedereen duidelijk. Daarom organiseert de Buurtbrink in samenwerking met de drie bibliotheken van de gemeente Tynaarlo een aantal inloopspreekuren in de plaatselijke bibliotheek.

Mogelijkheden van buurtbrink.nl
Het doel van de Buurtbrink is het verbinden van bewoners met elkaar en met instellingen in de gemeente Tynaarlo. Op buurtbrink.nl is onder andere een agenda te vinden met daarin de activiteiten die worden aangeboden door verschillende regionale instellingen. Tevens kan iedereen die iets of iemand nodig heeft een berichtje plaatsen op het Prikbord, bijvoorbeeld een vacature voor (vrijwilligers)werk in de regio of een oproep voor een koffiemaatje. Op die manier zorgt de Buurtbrink voor meer verbinding tussen bewoners en organisaties in de regio.

Inloopspreekuur in de plaatselijke bibliotheek
Om de mogelijkheden van de Buurtbrink zo goed mogelijk te benutten, is het van belang dat zowel bewoners als medewerkers van lokale instellingen goed met de website kunnen werken. Om die reden hebben de Buurtbrink en de Bibliotheek gezamenlijk een aantal inloopspreekuren georganiseerd. Tijdens het inloopspreekuur laten de medewerkers van de bibliotheek zien wat de mogelijkheden zijn, beantwoorden zij vragen over de Buurtbrink en helpen zij desgewenst bij het aanmaken van een account.

Locaties en data
De inloopspreekuren zijn bedoeld voor alle bewoners en instellingen binnen de gemeente Tynaarlo. Aanmelden is niet nodig. De Buurtbrink en de Bibliotheek zien u graag verschijnen op een van de volgende data:

- Bibliotheek Zuidlaren - Dinsdag 21 januari en 25 februari - 11.00 - 12.00 uur
- Bibliotheek Eelde - Donderdag 13 februari en 19 maart - 14.00 - 15.00 uur
- Bibliotheek Vries - Maandag 3 februari en 9 maart - 14.00 - 15.00 uur

Datum: 13 feb
Begintijd: 14.00 uur
Eindtijd: 15.00 uur
Locatie: Bibliotheek Eelde
Toegang: Gratis

Voorleesuurtje in de bibliotheek
Het BoekStartuurtje is een gezellig uurtje georganiseerd door de bibliotheek waarin 3 tot 4-jarigen en hun (groot)ouders of oppas elkaar ontmoeten. Elke tweede vrijdag van de maand om 15.30 uur lezen we voor, zingen we liedjes en knutselen we eenvoudige werkjes samen met de kinderen. Schuif gezellig aan voor de mooiste verhalen. Je hoeft je niet aan te melden.

Boekstart
BoekStart is een landelijk project dat kinderen zo vroeg mogelijk in aanraking brengt met het lezen van boeken. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die al heel jong samen met hun ouders en op het kinderdagverblijf gewend raken aan boekjes, later een geweldige voorsprong hebben in hun taalontwikkeling. Ze spreken beter, kunnen verhalen navertellen en leren gemakkelijker lezen en schrijven.

Datum: 14 feb
Begintijd: 15.30 uur
Locatie: Bibliotheek Vries
Toegang: Gratis

Lukt het niet om de e-books van de bibliotheek op je tablet of e-reader te zetten of een account aan te maken op het e-bookplatform? Of heb je een andere vraag over het lenen van e-books van de bibliotheek? Kom dan naar ons e-book spreekuur. Eén van onze vrijwilligers is e-book advisuer en geeft je graag persoonljke, één-op-één uitleg en technische ondersteuning. De uitleg is gratis.

Tip: neem je e-reader en eventueel laptop mee.

 

Wanneer?
Maandag van 11.15 uur tot 12.15 uur

 

Online hulp
Kijk ook op de website van de Online Bibliotheek voor vragen over het lenen van e-books.
Klik op deze link: Online Bibiotheek E-books

 

Datum: 17 feb
Begintijd: 11.15 uur
Eindtijd: 12.15 uur
Locatie: Bibliotheek Zuidlaren
Toegang: Gratis

De Buurtbrink is een online platform, een soort dorpsplein op het internet, opgezet door bewoners en professionals in de gemeente Tynaarlo. Wat dit platform precies te bieden heeft en hoe je van de mogelijkheden gebruik kunt maken, is nog niet voor iedereen duidelijk. Daarom organiseert de Buurtbrink in samenwerking met de drie bibliotheken van de gemeente Tynaarlo een aantal inloopspreekuren in de plaatselijke bibliotheek.

Mogelijkheden van buurtbrink.nl
Het doel van de Buurtbrink is het verbinden van bewoners met elkaar en met instellingen in de gemeente Tynaarlo. Op buurtbrink.nl is onder andere een agenda te vinden met daarin de activiteiten die worden aangeboden door verschillende regionale instellingen. Tevens kan iedereen die iets of iemand nodig heeft een berichtje plaatsen op het Prikbord, bijvoorbeeld een vacature voor (vrijwilligers)werk in de regio of een oproep voor een koffiemaatje. Op die manier zorgt de Buurtbrink voor meer verbinding tussen bewoners en organisaties in de regio.

Inloopspreekuur in de plaatselijke bibliotheek
Om de mogelijkheden van de Buurtbrink zo goed mogelijk te benutten, is het van belang dat zowel bewoners als medewerkers van lokale instellingen goed met de website kunnen werken. Om die reden hebben de Buurtbrink en de Bibliotheek gezamenlijk een aantal inloopspreekuren georganiseerd. Tijdens het inloopspreekuur laten de medewerkers van de bibliotheek zien wat de mogelijkheden zijn, beantwoorden zij vragen over de Buurtbrink en helpen zij desgewenst bij het aanmaken van een account.

Locaties en data
De inloopspreekuren zijn bedoeld voor alle bewoners en instellingen binnen de gemeente Tynaarlo. Aanmelden is niet nodig. De Buurtbrink en de Bibliotheek zien u graag verschijnen op een van de volgende data:

- Bibliotheek Zuidlaren - Dinsdag 21 januari en 25 februari - 11.00 - 12.00 uur
- Bibliotheek Eelde - Donderdag 13 februari en 19 maart - 14.00 - 15.00 uur
- Bibliotheek Vries - Maandag 3 februari en 9 maart - 14.00 - 15.00 uur

Datum: 25 feb
Begintijd: 11.00 uur
Eindtijd: 12.00 uur
Locatie: Bibliotheek Zuidlaren
Toegang: Gratis

Met de uitvinding van de verftube kunnen schilders veel makkelijker buiten gaan werken. En dat doen ze massaal. In de 19de eeuw ontstaan overal kunstenaarskolonies, waarvan het Franse Barbizon - iets ten zuiden van Parijs - wel de bekendste isOok in Nederland zijn talloze schilderachtige plekken. Kunstenaars sporen elkaar aan om te gaan schetsen en schilderen in Katwijk, Oosterbeek, Laren, Volendam, Nunspeet. En, om vooral Drenthe niet over te slaan! Tussen 1850 en 1950 verwelkomt Drenthe alle belangrijke kunstenaars van dat moment: Anton Mauve, Hendrik Willem Mesdag, Jozef Israëls, George Hendrik Breitner. De grote meesters van de Haagse School. Zelfs Vincent van Gogh is enkele maanden in Drenthe.

Tijdens de gratis lezing vertelt onze museumdocent over de ontwikkelingen in de 19de eeuw die leidden tot de massale trek naar het platteland van Drenthe, over wat zij er aantroffen, over de contacten tussen de schilders onderling en over het werk dat zij er maakten.

De lezing wordt gehouden op dinsdag 25 februari januari om 19.00 uur.

Aanmelden via info@bibliotheekeelde  of 088-012 8215

Datum: 21 jan
Begintijd: 19.00
Eindtijd: 20.30
Locatie: Eelde
Toegang: Gratis

De BiebFabriek is dé plek voor jou om aan de slag gaan met digitale vaardigheden en techniek. Hier leer je in verschillende activiteiten onder andere over programmeren, hoe je een zaklamp maakt en hoe jouw eigen kunstrobot een echte Picasso kan maken. De BiebFabriek is er voor iedereen vanaf 8 jaar.

Datum: 26 feb
Begintijd: 14:30
Eindtijd: 16:00
Locatie: Bibliotheek Zuidlaren
Toegang: Deelname is gratis

Lukt het niet om de e-books van de bibliotheek op je tablet of e-reader te zetten of een account aan te maken op het e-bookplatform? Of heb je een andere vraag over het lenen van e-books van de bibliotheek? Kom dan naar ons e-book spreekuur. Eén van onze vrijwilligers is e-book advisuer en geeft je graag persoonlijke, één-op-één uitleg en technische ondersteuning. De uitleg is gratis.

Tip: neem je e-reader en eventueel laptop mee.

 

Wanneer?
Maandag van 11.15 uur tot 12.15 uur

 

Online hulp
Kijk ook op de website van de Online Bibliotheek voor vragen over het lenen van e-books.
Klik op deze link: Online Bibiotheek E-books

 

Datum: 02 mrt
Begintijd: 11.15 uur
Eindtijd: 12.15 uur
Locatie: Bibliotheek Zuidlaren
Toegang: Gratis

De Buurtbrink is een online platform, een soort dorpsplein op het internet, opgezet door bewoners en professionals in de gemeente Tynaarlo. Wat dit platform precies te bieden heeft en hoe je van de mogelijkheden gebruik kunt maken, is nog niet voor iedereen duidelijk. Daarom organiseert de Buurtbrink in samenwerking met de drie bibliotheken van de gemeente Tynaarlo een aantal inloopspreekuren in de plaatselijke bibliotheek.

Mogelijkheden van buurtbrink.nl
Het doel van de Buurtbrink is het verbinden van bewoners met elkaar en met instellingen in de gemeente Tynaarlo. Op buurtbrink.nl is onder andere een agenda te vinden met daarin de activiteiten die worden aangeboden door verschillende regionale instellingen. Tevens kan iedereen die iets of iemand nodig heeft een berichtje plaatsen op het Prikbord, bijvoorbeeld een vacature voor (vrijwilligers)werk in de regio of een oproep voor een koffiemaatje. Op die manier zorgt de Buurtbrink voor meer verbinding tussen bewoners en organisaties in de regio.

Inloopspreekuur in de plaatselijke bibliotheek
Om de mogelijkheden van de Buurtbrink zo goed mogelijk te benutten, is het van belang dat zowel bewoners als medewerkers van lokale instellingen goed met de website kunnen werken. Om die reden hebben de Buurtbrink en de Bibliotheek gezamenlijk een aantal inloopspreekuren georganiseerd. Tijdens het inloopspreekuur laten de medewerkers van de bibliotheek zien wat de mogelijkheden zijn, beantwoorden zij vragen over de Buurtbrink en helpen zij desgewenst bij het aanmaken van een account.

Locaties en data
De inloopspreekuren zijn bedoeld voor alle bewoners en instellingen binnen de gemeente Tynaarlo. Aanmelden is niet nodig. De Buurtbrink en de Bibliotheek zien u graag verschijnen op een van de volgende data:

- Bibliotheek Zuidlaren - Dinsdag 21 januari en 25 februari - 11.00 - 12.00 uur
- Bibliotheek Eelde - Donderdag 13 februari en 19 maart - 14.00 - 15.00 uur
- Bibliotheek Vries - Maandag 3 februari en 9 maart - 14.00 - 15.00 uur

Datum: 09 mrt
Begintijd: 14.00 uur
Eindtijd: 15.00 uur
Locatie: Bibliotheek Vries
Toegang: Gratis

De Buurtbrink is een online platform, een soort dorpsplein op het internet, opgezet door bewoners en professionals in de gemeente Tynaarlo. Wat dit platform precies te bieden heeft en hoe je van de mogelijkheden gebruik kunt maken, is nog niet voor iedereen duidelijk. Daarom organiseert de Buurtbrink in samenwerking met de drie bibliotheken van de gemeente Tynaarlo een aantal inloopspreekuren in de plaatselijke bibliotheek.

Mogelijkheden van buurtbrink.nl
Het doel van de Buurtbrink is het verbinden van bewoners met elkaar en met instellingen in de gemeente Tynaarlo. Op buurtbrink.nl is onder andere een agenda te vinden met daarin de activiteiten die worden aangeboden door verschillende regionale instellingen. Tevens kan iedereen die iets of iemand nodig heeft een berichtje plaatsen op het Prikbord, bijvoorbeeld een vacature voor (vrijwilligers)werk in de regio of een oproep voor een koffiemaatje. Op die manier zorgt de Buurtbrink voor meer verbinding tussen bewoners en organisaties in de regio.

Inloopspreekuur in de plaatselijke bibliotheek
Om de mogelijkheden van de Buurtbrink zo goed mogelijk te benutten, is het van belang dat zowel bewoners als medewerkers van lokale instellingen goed met de website kunnen werken. Om die reden hebben de Buurtbrink en de Bibliotheek gezamenlijk een aantal inloopspreekuren georganiseerd. Tijdens het inloopspreekuur laten de medewerkers van de bibliotheek zien wat de mogelijkheden zijn, beantwoorden zij vragen over de Buurtbrink en helpen zij desgewenst bij het aanmaken van een account.

Locaties en data
De inloopspreekuren zijn bedoeld voor alle bewoners en instellingen binnen de gemeente Tynaarlo. Aanmelden is niet nodig. De Buurtbrink en de Bibliotheek zien u graag verschijnen op een van de volgende data:

- Bibliotheek Zuidlaren - Dinsdag 21 januari en 25 februari - 11.00 - 12.00 uur
- Bibliotheek Eelde - Donderdag 13 februari en 19 maart - 14.00 - 15.00 uur
- Bibliotheek Vries - Maandag 3 februari en 9 maart - 14.00 - 15.00 uur

Datum: 09 mrt
Begintijd: 14.00 uur
Eindtijd: 15.00 uur
Locatie: Bibliotheek Eelde
Toegang: Gratis

Voorleesuurtje in de bibliotheek
Het BoekStartuurtje is een gezellig uurtje, georganiseerd door de bibliotheek, waarin kinderen, hun (groot)ouders of oppas elkaar ontmoeten.
Elke tweede donderdag van de maand leest een vrijwillige medewerker voor aan kinderen tot 4 jaar. Schuif gezellig aan voor de mooiste verhalen.
Je hoeft je niet aan te melden.

Boekstart
BoekStart is een landelijk project dat kinderen zo vroeg mogelijk in aanraking brengt met het lezen van boeken. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die al heel jong samen met hun ouders en op het kinderdagverblijf gewend raken aan boekjes, later een geweldige voorsprong hebben in hun taalontwikkeling. Ze spreken beter, kunnen verhalen navertellen en leren gemakkelijker lezen en schrijven.

 

Datum: 12 mrt
Begintijd: 10.30 uur
Eindtijd: 11.30 uur
Locatie: Bibliotheek Eelde
Toegang: Gratis

Voorleesuurtje in de bibliotheek
Het BoekStartuurtje is een gezellig uurtje, georganiseerd door de bibliotheek, waarin kinderen, hun (groot)ouders of oppas elkaar ontmoeten. Elke tweede vrijdag van de maand om 15.30 uur leest een vrijwillige medewerker voor aan kinderen van  3 en 4 jaar. Schuif gezellig aan voor de mooiste verhalen. Je hoeft je niet aan te melden.

Boekstart
BoekStart is een landelijk project dat kinderen zo vroeg mogelijk in aanraking brengt met het lezen van boeken. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die al heel jong samen met hun ouders en op het kinderdagverblijf gewend raken aan boekjes, later een geweldige voorsprong hebben in hun taalontwikkeling. Ze spreken beter, kunnen verhalen navertellen en leren gemakkelijker lezen en schrijven.

Datum: 13 mrt
Begintijd: 15.30 uur
Locatie: Bibliotheek Vries
Toegang: Gratis

Lukt het niet om de e-books van de bibliotheek op je tablet of e-reader te zetten of een account aan te maken op het e-bookplatform? Of heb je een andere vraag over het lenen van e-books van de bibliotheek? Kom dan naar ons e-book spreekuur. Eén van onze vrijwilligers is e-book advisuer en geeft je graag persoonlijke, één-op-één uitleg en technische ondersteuning. De uitleg is gratis.

Tip: neem je e-reader en eventueel laptop mee.

 

Wanneer?
Maandag van 11.15 uur tot 12.15 uur

 

Online hulp
Kijk ook op de website van de Online Bibliotheek voor vragen over het lenen van e-books.
Klik op deze link: Online Bibiotheek E-books

 

Datum: 16 mrt
Begintijd: 11.15 uur
Eindtijd: 12.15 uur
Locatie: Bibliotheek Zuidlaren
Toegang: Gratis

Lukt het niet om de e-books van de bibliotheek op je tablet of e-reader te zetten of een account aan te maken op het e-bookplatform? Of heb je een andere vraag over het lenen van e-books van de bibliotheek? Kom dan naar ons e-book spreekuur. Eén van onze vrijwilligers is e-book advisuer en geeft je graag persoonlijke, één-op-één uitleg en technische ondersteuning. De uitleg is gratis.

Tip: neem je e-book en eventueel laptop mee.

 

Wanneer?
Maandag van 11.15 uur tot 12.15 uur

 

Online hulp
Kijk ook op de website van de Online Bibliotheek voor vragen over het lenen van e-books.
Klik op deze link: Online Bibiotheek E-books

 

Datum: 30 mrt
Begintijd: 11.15 uur
Eindtijd: 12.15 uur
Locatie: Bibliotheek Zuidlaren
Toegang: Gratis

Voorleesuurtje in de bibliotheek
Het BoekStartuurtje is een gezellig uurtje, georganiseerd door de bibliotheek, waarin kinderen, hun (groot)ouders of oppas elkaar ontmoeten.
Elke tweede donderdag van de maand leest een vrijwillige medewerker voor aan kinderen tot 4 jaar. Schuif gezellig aan voor de mooiste verhalen.
Je hoeft je niet aan te melden.

Boekstart
BoekStart is een landelijk project dat kinderen zo vroeg mogelijk in aanraking brengt met het lezen van boeken. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die al heel jong samen met hun ouders en op het kinderdagverblijf gewend raken aan boekjes, later een geweldige voorsprong hebben in hun taalontwikkeling. Ze spreken beter, kunnen verhalen navertellen en leren gemakkelijker lezen en schrijven.

 

Datum: 09 apr
Begintijd: 10.30 uur
Eindtijd: 11.30 uur
Locatie: Bibliotheek Eelde
Toegang: Gratis

Voorleesuurtje in de bibliotheek
Het BoekStartuurtje is een gezellig uurtje georganiseerd door de bibliotheek waarin 3 tot 4-jarigen en hun (groot)ouders of oppas elkaar ontmoeten. Elke tweede vrijdag van de maand om 15.30 uur lezen we voor, zingen we liedjes en knutselen we eenvoudige werkjes samen met de kinderen. Schuif gezellig aan voor de mooiste verhalen. Je hoeft je niet aan te melden.

Boekstart
BoekStart is een landelijk project dat kinderen zo vroeg mogelijk in aanraking brengt met het lezen van boeken. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die al heel jong samen met hun ouders en op het kinderdagverblijf gewend raken aan boekjes, later een geweldige voorsprong hebben in hun taalontwikkeling. Ze spreken beter, kunnen verhalen navertellen en leren gemakkelijker lezen en schrijven.

Datum: 10 apr
Begintijd: 15.30 uur
Locatie: Bibliotheek Vries
Toegang: Gratis

Lukt het niet om de e-books van de bibliotheek op je tablet of e-reader te zetten of een account aan te maken op het e-bookplatform? Of heb je een andere vraag over het lenen van e-books van de bibliotheek? Kom dan naar ons e-book spreekuur. Eén van onze vrijwilligers is e-book advisuer en geeft je graag persoonlijke, één-op-één uitleg en technische ondersteuning. De uitleg is gratis.

Tip: neem je e-reader en eventueel laptop mee.

 

Wanneer?
Maandag van 11.15 uur tot 12.15 uur

 

Online hulp
Kijk ook op de website van de Online Bibliotheek voor vragen over het lenen van e-books.
Klik op deze link: Online Bibiotheek E-books

 

Datum: 27 apr
Begintijd: 11.15 uur
Eindtijd: 12.15 uur
Locatie: Bibliotheek Zuidlaren
Toegang: Gratis

Voorleesuurtje in de bibliotheek
Het BoekStartuurtje is een gezellig uurtje georganiseerd door de bibliotheek waarin 3 tot 4-jarigen en hun (groot)ouders of oppas elkaar ontmoeten. Elke tweede vrijdag van de maand om 15.30 uur lezen we voor, zingen we liedjes en knutselen we eenvoudige werkjes samen met de kinderen. Schuif gezellig aan voor de mooiste verhalen. Je hoeft je niet aan te melden.

Boekstart
BoekStart is een landelijk project dat kinderen zo vroeg mogelijk in aanraking brengt met het lezen van boeken. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die al heel jong samen met hun ouders en op het kinderdagverblijf gewend raken aan boekjes, later een geweldige voorsprong hebben in hun taalontwikkeling. Ze spreken beter, kunnen verhalen navertellen en leren gemakkelijker lezen en schrijven.

Datum: 08 mei
Begintijd: 15.30 uur
Locatie: Bibliotheek Vries
Toegang: Gratis

Voorleesuurtje in de bibliotheek
Het BoekStartuurtje is een gezellig uurtje, georganiseerd door de bibliotheek, waarin kinderen, hun (groot)ouders of oppas elkaar ontmoeten.
Elke tweede donderdag van de maand leest een vrijwillige medewerker voor aan kinderen tot 4 jaar. Schuif gezellig aan voor de mooiste verhalen.
Je hoeft je niet aan te melden.

Boekstart
BoekStart is een landelijk project dat kinderen zo vroeg mogelijk in aanraking brengt met het lezen van boeken. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die al heel jong samen met hun ouders en op het kinderdagverblijf gewend raken aan boekjes, later een geweldige voorsprong hebben in hun taalontwikkeling. Ze spreken beter, kunnen verhalen navertellen en leren gemakkelijker lezen en schrijven.

 

Datum: 14 mei
Begintijd: 10.30 uur
Eindtijd: 11.30 uur
Locatie: Bibliotheek Eelde
Toegang: Gratis

Voorleesuurtje in de bibliotheek

Het BoekStartuurtje is een gezellig uurtje georganiseerd door de bibliotheek waarin 3 tot 4-jarigen en hun (groot)ouders of oppas elkaar ontmoeten. Elke tweede vrijdag van de maand om 15.30 uur lezen we voor, zingen we liedjes en knutselen we eenvoudige werkjes samen met de kinderen. Schuif gezellig aan voor de mooiste verhalen. Je hoeft je niet aan te melden.

Boekstart
BoekStart is een landelijk project dat kinderen zo vroeg mogelijk in aanraking brengt met het lezen van boeken. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die al heel jong samen met hun ouders en op het kinderdagverblijf gewend raken aan boekjes, later een geweldige voorsprong hebben in hun taalontwikkeling. Ze spreken beter, kunnen verhalen navertellen en leren gemakkelijker lezen en schrijven.

Datum: 12 juni
Begintijd: 15.30 uur
Locatie: Bibliotheek Vries
Toegang: Gratis

Deel deze pagina

Lees voor