Op zondag 16 september wordt in Eelde / Paterswolde het nieuwe culturele seizoen geopend door vijf culturele instellingen: Culturele Raad Eelde, Café-Theater G&A Boelens, Bibliotheek Eelde, Museum Vosbergen en Museum De Buitenplaats. Zij bieden een zeer gevarieerd programma aan op verschillende locaties, waar bezoekers gratis van kunnen genieten.

Het programma:

Culturele Raad Eelde in Herberg van Hilbrantsz • Hoofdweg 90, 9761 EK Eelde
www.cultureleraadeelde.nl
www.herbergvanhilbrantsz.nl

• Opening door mevrouw Oetra Gopal, wethouder van de gemeente Tynaarlo voor o.a. Kunst & Cultuur
  • De CRE presenteert Valse Wichter, een vocaal kwartet met een optreden in cabaretsfeer.

Café-Theater G & A Boelens  • Hoofdweg 83, 9761 EC Eelde
www.cafeboelens.nl

• Gelegenheid tot lunchen
  • Optreden van Same Old, singer/songwriters met eigen nummers en covers in country-sfeer.

Bibliotheek Eelde • Wolfhorn 1, 9761 BA Eelde
www.bibliotheekeelde.nl

• Lilian Zielstra, stadsdichter van Groningen, leest voor uit eigen werk.

Museum Vosbergen • Vosbergerlaan 35, 9761 TJ Eelde
www.museumvosbergen.nl

• Folkduo Ies Mulder (dwarsfluiten) en David Munnelly (trekharmonica) met onder meer Ierse volksmuziek.

CRE in Museum De Buitenplaats • Hoofdweg 76, 9761 EK Eelde
www.museumdebuitenplaats.nl www.cultureleraadeelde.nl

• Optreden van folkduo Lenny en Junior met liedjes uit alle windstreken met gitaar, zang, fluit en mondharmonica.