Wat moet je weten om van kunst te kunnen genieten? Is moderne kunst vooral iets voor ingewijden of is goede kunst een kwestie van smaak? In deze cursus gaan we naar (moderne) kunst kijken. Je leert hoe je dat kunt doen en daar meer plezier aan kunt beleven. Na afloop van de cursus zul je merken dat je meer zult beleven aan museumbezoek en kijken naar kunst.

Deze cursus is zowel geschikt voor mensen met weinig ervaring met kijken naar kunst, als voor mensen die met enige regelmaat naar een museum of galerie gaan.

Visual Thinking Strategies

De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten. Bij elke bijeenkomst bekijken we een aantal verschillende kunstwerken. We maken daarbij gebruik van Visual Thinking Strategies. Deze aanpak van het kijken naar kunst werd in de jaren 1990 ontwikkeld op initiatief van het wereldberoemde Museum of Modern Art (MoMA) in New York. Omdat het museum merkte dat haar bezoekers zo afhankelijk waren van de bordjes met toelichting bij de kunstwerken, dat ze langer stonden te lezen dan te kijken. Met de nieuwe aanpak wilde het museum de bezoekers onafhankelijker maken van gidsen en beter in staat stellen zélf van kunst te genieten.

Docent: Laurens Kruger

Cursusdata: donderdag 28 februari, 7 en 14 maart ( 14.30 tot 16.00 uur)

Geïnteresseerd? Je kunt je opgeven in de bibliotheek, per mail info@bibliotheekzuidlaren.nl of telefonisch 088 012 8285.