Blijf op de hoogte van de corona-maatregelen. Klik hier voor meer informatie.

Verhalen Over verschillende thema's

De gezondheid van onze klanten én van onze medewerkers staat bij de bibliotheek voorop.
Daarom is het belangrijk dat je je bij het bezoek aan de bibliotheek houdt aan de onderstaande regels:

Bij binnenkomst

• Desinfecteer je handen bij binnenkomst. Er staat desinfectiemiddel klaar.
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht.
  • Probeer drukte te vermijden.
  • Schud geen handen en houd 1,5 meter afstand.
  • Volg de instructies bij de ingang

Blijf thuis bij klachten

• Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°).
  • Blijf ook thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.

Contactloos uitlenen en betalen

• Doe het uitlenen en inleveren alleen en zo mogelijk contactoos via de zelfbediening.
  • Betaal bij voorkeur met pin. Vermijd contact in bibliotheken waar met contant geld betalen wel mogelijk is.

Activiteiten, werkplekken en overige faciliteiten

• Je kunt gebruikmaken van faciliteiten zoals de leestafel, computers en er zijn weer activiteiten mogelijk.
  • als je 1,5 meter afstand kunt houden, mag het mondkapje af terwijl je zit.

Volg instructies van het personeel op

• Volg altijd de aanwijzingen van onze medewerkers op.

Op dinsdag 23 november 2021 om 19.30 uur vindt er weer een nieuwe Walk&Talk Online sessie plaats! Tijdens deze Walk&Talk is Francis Chavernac van Finesse Loopbaancoaching onze gastspreker. Samen met Francis gaan we het hebben over waar nou echt je hart ligt in je werk! De online sessie is gratis bij te wonen via Zoom. Meld jij je ook aan? Lees hier meer informatie over de bijeenkomst.

De bibliotheken blijven geopend

De bibliotheken blijven geopend voor bezoekers. Je blijft welkom in onze bibliotheken binnen de normale openingstijden, dus ook tijdens de avonduren*. We doen er alles aan om een bezoek aan ons zo prettig mogelijk te maken, wel zijn er een aantal maatregelen waar ook wij ons aan moeten houden.

• Het dragen van een mondkapje in de bibliotheek tijdelijk weer verplicht.
  • Onze openingstijden blijven ongewijzigd. Er zijn dus bibliotheken open na 17.00 uur.
  • We vragen je om bij binnenkomst je handen te desinfecteren, een mondkapje op te doen en 1,5 meter afstand te houden.
  • Tijdens de uitlening en/of aan de leestafel schenken wij geen koffie/thee.
  • Als je gaat zitten aan een leestafel of een werkplek mag je bij voldoende afstand je mondkapje weer afdoen.

Activiteiten

Buiten openingstijden vinden er nog steeds activiteiten plaatsvinden. De activiteiten binnen openingstijden worden geannuleerd. Mocht je een vraag hebben voor het Informatiepunt Digitale Overheid, dan kun je gewoon bij ons terecht.

Openingstijden bibliotheken

Voor de bibliotheken gelden de reguliere openingstijden*. Zie hiervoor de website van de betreffende bibliotheek.

Actuele openingstijden bibliotheken

*Bibliotheek Ruinen is geopend buiten schooltijden.
 Bibliotheek Vledder is gesloten op dinsdagavond.

De online bibliotheek is altijd open

Is je bibliotheek gesloten of heb je even geen zin of tijd om langs te komen, je kunt dag en nacht terecht in de online bibliotheek.

Naar de online bibliotheek

Actievoorwaarden ledenwerfacties

• Een ledenwerfactie is niet geldig in combinatie met andere acties.
  • Je mag alleen gebruik maken van een ledenwerfactie als je in de afgelopen zes maanden géén lid bent geweest van een bibliotheek in Drenthe.
  • Acties zijn  niet geldig voor een groot abonnement dat per maand wordt betaald.
  • Als je niet wilt betalen met een automatische incasso, brengen wij € 2,50 administratiekosten extra in rekening.
  • Met deze actie schaf je een jaarabonnement aan met korting. Daarna wordt je abonnement automatisch verlengd. Vanaf het moment van verlenging betaal je het normale tarief.
  • Je wordt lid voor de periode van één jaar. Daarna kun je maandelijks opzeggen.