Een steunabonnement is mogelijk in de bibliotheken van Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld en Westerveld.

De deelnemer gaat door zijn bijdrage aan Steun de Bibliotheek akkoord met onderstaande voorwaarden:

• De deelnemer ondersteunt de bibliotheek met een minimaal bedrag van  € 15,- per jaar. Dit kan alleen via automatische incasso.
  • De bijdrage is tot wederopzegging. Jaarlijks zal de bibliotheek in de gemeente waar de deelnemer woont het door hem toegezegde bedrag incasseren.
  • De deelnemer ontvangt als blijk van dank voor zijn/haar bijdrage eenmalig een gratis boekensteun.
  • De deelnemer ontvangt tweemaal per jaar een digitale nieuwsbrief, indien de bibliotheek beschikt over een e-mailadres. Deze nieuwsbrief houdt de deelnemer op de hoogte van projecten en activiteiten van de bibliotheken.
  • De deelnemer ontvangt een bedankbrief of e-mail als bewijs van inschrijving.
  • De bijdrage geldt niet als bibliotheeklidmaatschap. De deelnemer kan geen materialen lenen.
  • Ook bibliotheekleden mogen de bibliotheek steunen. Dat betekent dat zij naast het gewone abonnement extra minimaal € 15,- kunnen doneren ter ondersteuning van de bibliotheek.
  • De bibliotheek legt persoonsgegevens vast ten behoeve van de communicatie met de deelnemer aan Steun de Bibliotheek en voor algemene analyse en statistisch onderwerpen. Hierop is de Wet Bescherming Persoonsgegevens van toepassing.