De Nationale Voorleesdagen 2020 zijn van 22 januari t/m 1 februari. Tijdens deze dagen staat het voorlezen aan jonge kinderen die zelf nog niet kunnen lezen centraal. De activiteiten tijdens de Voorleesdagen spelen zich af rond het Prentenboek van het Jaar. In 2020 is dat Moppereend met tekst en illustraties van Joyce Dunbar en Petr Horáček.

Feest in de bibliotheek

huis voor harryVan 22 januari tot en met 1 februari gonst de bibliotheek van gezellige voorleesactiviteiten. Dé gelegenheid om te ontdekken dat de bibliotheek veel te bieden heeft voor de kleintjes. Een grote collectie prentenboeken, maar ook boeken over hobby’s, met liedjes en spelletjes, over knutselen, over leuke uitstapjes, over opvoeden, en natuurlijk andere activiteiten, apps en DVD’s.

Knuffeltje als welkomstcadeau

Meld je peuter of kleuter tijdens de Natonale Voorleesdagen aan als lid van de bibliotheek. Voor kinderen is het lidmaatschap gratis. De bibliotheek biedt je een lief welkomstcadeautje aan: een voorleesknuffeltje van Moppereend, de hoofdpersoon uit het Prentenboek van het Jaar.

Het Nationale Voorleesontbijt

De Nationale Voorleesdagen worden op 22 januari ingeluid met het Nationale Voorleesontbijt. Hiervoor worden - regionaal of lokaal - bekende Nederlanders uitgenodigd om tijdens een gezamenlijk ontbijt voor te lezen in de bibliotheek, basisschool, peuterspeelzaal of kinderdagverblijf. Zo laten zij zien dat ook zij voorlezen belangrijk vinden.
De lokale VIP's die komen voorlezen zijn bijvoorbeeld een voetballer, burgemeester, zanger of brandweerman.

Website: www.nationalevoorleesdagen.nl